Søkskurs over 4 moduler

Søkskurs 4 trinn med Jessica Åberg / SWDI (Scandinavian Working Dog Institute)

 

Dette er et kurs som går over 4 helger hvor vi følger hver og en ekvipasje frem til ferdig trent ekvipasje. For å delta, må man være med på alle 4 helger. Hvis det skulle være ledig plass, kan man delta på en eller noen av modulene, men man vil ikke få tilgang på kursmateriell som tilhører de foregående / kommende trinn. Man vil heller ikke få tilgang på den lukkede fb-gruppen knyttet til kurset. 

 

Mål:

Kursens mål är att ta ekipagen genom sök från grunden till färdigheten att gå in i specialdelarna i sök. Ta fram progressionsplan och planering av sin egen träning fram till målet från motivation- belöningar- progression mm..

 

Förkunskaper: 

Ekipaget ska ha gått någon form av sökkurs tidigare. Ett plus är om de gått grundkurs (en helgkurs) i sök för SWDI eller hos Gro eller en Markeringskurs.

 

Dato / tid:

Lördag 10-18 og söndag 10-16)

 

Block 1 18 -19 /1-2020: (markering)- fin sök, sniffningsfrekvens- lineup

Block 2 22-23/2 - 2020: Systematiskt sök- rum sök- fordonsök

Block 3 25-26/4-2020: Objektssök- ytsök- sök på människa

Block 4 5-6/9 -2020: Slut prov- sökträning med inriktning på specialområden  

 

Pris: 3500.- inkl lunsj begge dager + kursmateriell / egen facebookgruppe med onlineservice 

10 deltagere med hund + observatører (observatører kr. 2000.- inkl lunsj). Observatører får ikke tilgang på facebookgruppen. 

 

Sted: i januar 2020 åpner vi nytt treningssenter for hunder sentralt i Drammen (Gulskogen). Vi disponerer 1200 kvm innendørs hall med søksområder, kjøkken, undervisningsrom til ca 70 personer. Vi ønsker velkommen til Drammen Hundesenter! 

 

Ekstrakurs hvis behov:

Markeringskurs (markering för sök och spår)

(Objective of the course is to teach dog and handler how to do train a passive alert.)

Kursens mål är att lära hundföraren hur denna kan lära hunden en passiv markering. Den passiva markeringen som hunden sedan kan använda som beteende i finnandet/hittandet av fynden i söket eller spåret.

(inga förkunskaper)

12 deltagare med hund 

16 - 17/1 (torsdag 16 -22 og fredag 10 - 17)

Pris: 3500.-

Observatører 1/2 pris

 

 

 

Jessica Åberg

jessica@swdi.se

Jessica arbetar vid forskningsprojektet – Arbetande hundar, SLU på Grimsö Forskningsstation samt vid SWDI - Scandinavian Working Dog Institute. I projektet forskar man på användning, träning och utveckling av olika typer av arbetande hundar. Jessica har de senaste åren främst arbetat på uppdrag av myndigheter och organisationer med utbildning av professionella hundförare och instruktörer t ex polis och militär. Utöver det ansvarar Jessica för planering, utbildning och utveckling av de statliga tjänstehundekipagen inom rovdjursförvaltningen i Sverige. 

 

Sedan 2011 utbildar Jessica även tjänstehundekipagen i SNO (Norska statens rovdjursförvaltning). Jessica konsulteras även flitigt inom andra delar av hundtjänsten såsom spår- och specialsökprojekt både i Sverige och i andra länder. 

 

Tillsammans med kollegorna Jens Frank, Lars Fält och Tobias Gustavsson gav hon 2011 ut boken ”Spårhunden och lukterna”. 2015 kom boken ut på engelska och har nu sålts i närmare 20 länder. 2015 släppte Jessica en bok om Lek i Japan. Främst utbildar Jessica inom spår och specialsök men även inom andra ämnen som t ex Lek, Belöningar. 

 

Sen starten 2010 har efterfrågan på SWDIs tjänster ökat kraftigt. För att behålla fokus på kvalitet i stället för kvantitet har gänget i SWDI valt att växa långsamt och prioritera företagets kärnverksamhet.

 

Jessica tränar själv hundar dagligen i framför allt spår, specialsök, lydnad, vallning och skydd. Jessica har för tillfället en malinoishane, en mallinoistik en kelpietik och en liten BC hane.

 

Jessica anser att hundträning är ett hantverk bestående av tekniska färdigheter, analysförmåga, känsla och erfarenhet.