Litt om Drammen Hundesenter

NY NETTSIDE FINNER DU HER: www.drammenhundesenter.no

 

Velkommen til oss!

 

Drammen Hundesenter er et enkeltmannsforetag som ble etablert i 1993. Drammen Hundesenter er i dag en hundeskole som avholder valpekurs og videregående kurs for tidligere valpekursdeltagere. Vi kan smykke oss med at vi er en av de eldste hundeskolene i Drammen.

I januar 2020 åpnet vi et stort trneingssenter sentralt i Drammen (Gulskogen) og vil disponerer en innendørs treningshall på 1200 kvm. 

 
Mitt navn er Gro Saugerud jeg eier og drifter hundeskolen. Jeg er født i 1968 og har holdt kurs i rundt 30 år. I min aktive tid med hund, har jeg konkurrert i mange grener; bruks, lydighet og agility. I dag har jeg "familiehunder" uten de store ambisjonene i konkurranseringen. Trening av hund er fortsatt i dag en stor lidenskap, men å undervise og trene opp andre hundeeiere og deres valper er både morsomt og viktig. I dag trener jeg mest jakt (fuglehund) og spesialsøk med egen hund. Det viktigste for meg er at jeg gjennom trening av egen hund holder min kompetanse i live og at jeg kan ha gode demohunder på kursene vi holder. Gøy med hund er en fanesak for eget hundehold og for hundesenteret.
 
En av mine viktige perioder i livet, er min jobb på Langedrag. Jeg jobbet som markedskoordinator og vertskapsansvarlig på Langedrag Naturpark fra 2006 - mai 2014. I min jobb i Naturparken, inngikk det å være guide inn til gauper og ulver, samt å være guide under gårdens omvisninger. Jeg har også hatt mange andre arbeidsoppgaver (kjørt turistkjøring med hund sommer / vinter, ledet leire, jobbet med samtlige dyr i parken, ledet seterdager og mye, mye mer) og stortrivdes med livet i fjellet. Jeg bodde på Langedrag i 8 år og jeg jobber der også nå; men nå brukes tiden til trening av dyr, guiding inn til rovdyrene og lede fotogrupper inn til dyra. 
 
For påmeldinger kurs eller andre spørsmål, kontakt meg på drammenhundesenter@gmail.com
 
 
Se også vår nye nettside som omhandler søksarbeid: treningssenter for søkshunder
 

Les under "våre kurs" og se hva vi har å tilby!

NYHET! Januar 2020 åpnet vi et større treningssenter for hunder sentralt i Drammen (Gulskogen). Det er en innendørs treningshall på ca 1200 kvm, kjøkken / kafè og undervisningsrom til 50 deltagere. 

En av mine store mentorer, Lars Fält, skrev til meg etter en forelesning. Dette vil vil ta med oss inn i hundesenteret og minne Lasse for alt han har gitt hundeverdenen:

"Jag sa nog något om att hundträning är ett hantverk. Det räcker inte att en krukmakare kan all teori om lera och glasyrer hon måste kunna forma en kruka också. Detsamma gäller hundträning. Det räcker inte med att kunna all teori om inlärning man måste kunna hantverket också. Det krävs djurvana helt enkelt".

Drammen Søkssenter er nå flyttet inn i treningssenteret og vi er et komplett trening - og kurssenter for hunder!

Våre kurs - og treningstilbud:

Valpekurs 2 - 6 mnd

Grunnkurs: fra 6 mnd

Videregående valp / unghund: Best Hver-Dag

Hverdagslydighet på ulike nivåer (gul = valpekursnivå og blå = videregående kursnivå)

Valpeslipp / sosialisering

Kurs i Husbandry

Kurs for tilvenning av stell og klipp

Søkskurs / Smeller: grunnkurs / videregående kurs og egentreninger

Spesialsøkskurs med SWDI (Scandinavian Working Dog Institute)

Sporkurs med SWDI

Kurs i trening av den kommende jakthund /fuglehund) med Thomas Stokke og Astrid Ellefsen

Kurs i Gøy med fuglehund

Temakurs som leksutvikling, hundens språk mm

Konkurranser Gøy med søk

Onlinekurs i søk,markering, valp, grunnkurs og ulike spesialkurs, webinarer mm

 

Påmeldinger til kurs / arrangementer er bindende.

Vårt hovedkonsept er Gøy med hund:

Gøy med fuglehund: Dette er et lavterskeltilbud for alle som vil trene sin fuglehund (primært, retrievere / spaniels) i apport og søk uten at fugl er involvert. En super aktivitet som er et "must" for denne rasegruppen. 

Gøy med søk: mange morsomme konkurranser innen søk (spesialsøk) 

Vi har vår egen serie om hunder på NRK P1 / Hundeskolen. Les bloggen og hør intervjuet her: https://grosaugerud.wordpress.com/2018/11/28/hundeskolen-del-5/ 

NYHET! Podcast "VOFF`or det? " ligger ute på Spotify