Introduksjon til blodspor

Introduksjon til blodspor

 

Dette er et kurs for deg som vil lære om grunnleggende blodsportrening og veien til godkjent ettersøksekvipasje. Kurset passer også godt for deg som bare ønsker å trene litt blodspor som en aktivitet med hunden din, eller for deg som etterhvert vil konkurrere i blodspor innen NKK. 

 

Dato: 9 -12. juli - 2020

Torsdag 9. juli: 18  - 21 (teori)

Fredag 10. juli: 17:30 - 21.30

Lørdag og søndag (dagtid / 4 timer pr. dag)

Påmelding: drammenhundesenter@gmail.com

Pris: 3200.- 

Antall deltagere: 6

 

Blodspor egner seg for alle hunder, helt uavhengig av rase og alder. Det er aldri for sent eller tidlig å begynne med blodspor, selv om vi ikke kan forvente like mye av de aller yngste. Gjennom sportreningen får hundene brukt både hode og nese. 

 

Gjennom kurset får du grunnleggende kunnskaper om sportrening, samt om hvordan du kan fortsette treningen på egenhånd for å utvikle den påbegynte sporhunden videre. Vi er innom temaene: hundens sanser, innlæring av spor, hvordan du legger spor, hvordan terreng og føreforhold påvirker luktbildet og sporingen, bruk av sporline, hvordan du støtter hunden i dens sporarbeid og belønner den.

 

Vi gjennomgår AK-sporet, som er et 600 meter langt blodspor lagt i naturlig terreng.  Dette sporet brukes både som konkurranseklasser på prøve hos NKK, og er godkjenningssporet for hunder som skal brukes til ettersøk av skadet hjortevilt.

 

Første kvelden er teori, de tre påfølgende er vi ute og legger spor og sporer med hundene. 

Du trenger: sele eller sporhalsbånd, 10 meter lang line, merkebånd. 

 

Instruktør:

Anne-Mette Kirkemo er ettersøksinstruktør for Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) og utdanner årlig ettersøksekvipasjer på både grunnleggende og videregående nivå. 

 

Hun er ettersøksdommer i Norsk Kennel Klubb (NKK) og dømmer der blodsporprøver i både åpen og eliteklasse, både for godkjenning og i konkurranse. Hun er selv aktiv ettersøksjeger for Lier kommune og Søndre Buskerud ettersøksring og går året rundt ettersøk etter vilt som er skadet i trafikkulykker. 

Hun har erfaring med flere raser, men har for tiden fem dachshunder – strihåret og korthåret – som brukes både til jakt og ettersøk.