Hundetrenerseminar med Ken Ramirez

Ken Ramirez - en av verdens beste dyretrenere - kommer til Drammen oktober 2022! 

På grunn av pandemien har seminaret blitt avlyst 2 ganger; både i 2020 og 2021. Festen blir jo desto større i 2022!!!

Dette kan du ikke gå glipp av!


2 dager spekket med kunnskap fra en av verdens fremste dyretrenere: KEN RAMIREZ / USA

Arrangør: Drammen Hundesenter / Gro Saugerud

Språk: Engelsk

Målgruppe: Alle som vil lære mer om trening av dyr


Ken Ramirez Training & Consulting: 

I 2014 begynte Ken Ramirez som konserndirektør og sjefstrener for Karen Pryor Clicker Training, der han hjelper med å føre tilsyn med visjonen, utviklingen og implementeringen av opplæringsprogrammer for organisasjonen. Denne rollen samsvarer med Ken`s filosofi om å bidra med å bringe positiv forsterkningstrening til alle hjørner av dyretreningsverdenen. 

 

Ken har tidligere fungert som konserndirektør for dyrepleie og dyreopplæring ved Chicagos Shedd Aquarium, hvor han utviklet og overvåket dyrepleie- og dyrehelseprogrammer, opplæring og utvikling av ansatte samt offentlige presentasjonsprogrammer for mer enn 32 000 dyr. Han jobbet i Shedd i nesten 26 år.

Ramirez er en 40 år gammel veteran i dyrepleie og -opplæring, og er en biolog og behaviorist som arbeidet i ni år ved Marineworld i Texas. Han var også trener og koordinator ved Ocean Safari i South Padre Island, Texas, samt fungerte som konsulent for mange dyrehager og akvarieprogrammer over hele verden. Han begynte sin treningskarriere med å jobbe med førerhunder for synshemmede og har hatt en nær tilknytning til dyreopplæring gjennom hele karrieren. Han var vertskap for to vellykkede sesonger av TV-serien Talk to the Animals for dyreopplæringen som sammenlignet opplæring av kjæledyr med det viktige arbeidet som ble gjort med trening og omsorg for dyr i zoologiske fasiliteter. Han har også nylig jobbet tett med flere søke- og redningshundorganisasjoner, tjenestehundgrupper, samt med bombe og narkotiske hunder.

Siden 2005 har Ken brakt sin erfaring som trener for mange kognitive prosjekter med sjøpattedyr og primater til hundearenaen. Ett av prosjektene: å lære hunder å etterligne  er i ferd med å forberedes til vitenskapelig publisering. Prosjektene har dokumentert kognitive evner hos hunder som ikke tidligere har blitt dokumentert eller forstått.

Ramirez har vært aktiv i flere profesjonelle organisasjoner, inkludert International Marine Animal Trainer's Association (IMATA), hvorav han er tidligere president. Ken har vært aktivt involvert i etableringen av en sertifiseringsprosess for dyretrenere i zoo.  Han har vært på fakultetet til Karen Pryors Clicker Expos siden 2005.

Ramirez har skrevet for en rekke vitenskapelige publikasjoner og forfatter utallige populære artikler. Han var forfatter av boken ANIMAL TRAINING: Successful Animal Management through Positive Reinforcement, som ble utgitt i 1999. Han underviser også hovedfag om dyreopplæring ved Western Illinois University.Påmelding: drammenhundesenter@gmail.com


Påmeldingen er bindene. Påmelding stenges ved oppnådd maksantall.

Sted: Scandic Hotell Drammen. 

Program

DAG 1

 • Husbandry
 • Forsterkningsstrategier
 • Komplekse verktøy

Innhold dag 1:

 Husbandry:

Dette seminaret ser på nøklene til å utvikle et godt medisinsk treningsprogram for alle dyrearter. Det inkluderer målstrategier, desensibiliseringsteknikker og grunnleggende konsepter som trengs for å få et dyrs tillit og utvikle pålitelig medisinsk omsorgsatferd. 

 

Forsterkningsstrategier:

De fleste gode trenere erkjenner at forsterkningsstrategier er kjernen i vellykket trening. Dette seminaret går dypere i mange temaer, inkludert en diskusjon om hva som er en "positiv forsterkningstrener" og hva er de grunnleggende forsterkningsnøklene som alle trenere bør huske på. En betydelig del av seminaret vil fokusere på ikke-matforsterkere, forsterkningssortiment og evaluering av forsterkere - med særlig vekt på viktigheten av strategisk implementering av en ny forsterkningsplan. Dette er en kjernekompetanse for trenere på alle nivåer, og dette seminaret passer for alle treningsnivåer.

 

Komplekse verktøy:

Dette er en dyptgående titt på noen av de mindre diskuterte, men fremdeles hyppige brukte og diskuterte treningskonseptene. Dette seminaret vil fokusere på mytologien bak konseptet, vitenskapen som eksisterer som støtter konseptet, og instruktørens observasjoner om den praktiske bruken av konseptet. 

Man blir kjent med følgende konsepter:

 • Keep Going Signals
 • Time Outs 
 • Non-Reinforcement Markers 
 • Redirection Strategies 
 • End-of-Session Signaler 
 • jackpotter
 • beredskapsmarkører
 • tilbakekallingssignaler
 • den minste forsterkende stimulans / scenariet (LRS). 

Dette seminaret er beregnet på erfarne trenere, men passer for alle nivåer.Dag 2 

 • Handling Mistakes Positively
 • Problemløsing
 • Concept Training and Overview 
 • Recipe for Becoming a Top Trainer

   

«Håndtere feil positivt»

Gjennom årene har Ken observert og dokumentert de vanligste trenerfeilene. De fleste har han gjort selv, så han forstår hvorfor trenere går i fellen med å ta en snarvei eller gå mot «beste praksis». Noen ganger gjør trenere feil basert på langvarig tro eller treningshistorie.  Dette seminaret er utviklet for å hjelpe deltakerne til å gjenkjenne vanlige trenerfeil i håp om å unngå disse vanlige fallgruvene. For trenere på alle nivåer.

 

Problemløsning

Å løse atferdsproblemer er vanligvis kjernen i de fleste konsulentjobber. Instruktøren vil dele flytskjemaet eller matrisen for å komme til bunns i atferdsproblemer, uansett hvor komplekst det er. Dette seminaret vil fokusere på en trinnvis titt på hvordan du kan identifisere et problem, bestemme årsaken, se på motivasjon og deretter implementere en plan for å løse problemet. Mest nyttig for erfarne trenere, men egnet for trenere på alle nivåer.

 

Consept training and Overview ("Strekke hundens evner"):

Det er mange konseptuelle ideer som krever en mye mer fokusert tilnærming til trening. Dette seminaret vil gjennomgå grunnlaget som trengs for å trene konsepter som: 

 • modifier cues
 • mimicry
 • adduction
 • matching to sample mm

Seminaret vil ta en titt på steg - for - steg treningsprosesser for alle de overnevnte punktene og kombinasjonen av disse. Emnene er ment for erfarne trenere.

 

Oppskrift for å bli «topptrener»

Som trenere tar vi kurs og leser bøker og lærer om mange ulike konsepter. Men hvordan setter en trener det hele sammen? Det er mange oppskrifter for å blande treningskonsepter i et sammenhengende program. Ken har organisert og etablert mange treningsprogrammer og lærer mange trenere hvordan de skal være trenere. Dette seminaret vil fokusere på Ken's oppskrift for å lære nye trenere og sette sammen alle ferdighetene. Dette er bare en "oppskrift", men skal hjelpe deltakeren til å se på logikken og metoden bak Kens vellykkede tilnærming. 

 

Pris: 3500.-for begge dager inkl "Morning break" før kursstart, lunsjbuffet, "Evening break" med kake, frukt og annet godt å bite i. Kaffe, te og isvann gjennom kursdagen.

 

Overnatting: Vi har holdt av et antall enkeltrom på Scandic Hotell. Pris 1190.- (begrenset antall rom til denne prisen)
Det er tillatt å ha hund på rommet, men ikke inne i kurslokalet. Ta direkte kontakt med Scandic Hotell i Drammen for bestilling av rom.

Ankomst / parkering: Hotellet ligger 100 m fra buss og togstasjon / flytoget. Det er noe tilgjengelig parkering i p - kjellere som tilhører hotellet. Ellers er det parkering etter ulike døgnsatser kort avstand fra hotellet. Hotellet ligger i Drammen sentrum og det vil derfor være ulike avstander til de ulike p-hus / p-plasser. 

 

Festmiddag lørdag: Vi vil arrangere en festmiddag lørdag på hotellet.