Samarbeid og kontroll med Thomas Stokke

”Samarbeid og kontroll” med Thomas Stokke 19-20.2.2016

Etter en ”datokabal” har vi i Drammen Hundesenter endelig fått Thomas til å holde et etterlengtet kurs; ”Samarbeid og kontroll”.

Dette kurset anbefales på det varmeste og det er NÅ! du har sjansen til å få med deg ”gull” for å legge en god basis for hundetreningen, hundeholdet og din egen hundeforståelse!

Dette kurset passer for deg som vil utvikle relasjonen og samarbeidet med hunden din. Kurset passer både for valper, unghunder og voksne av alle raser. Et godt samarbeid og en god relasjon legger grunnlaget som gjør både hverdagen og (trening til) konkurranser lekende lett.

Dato: 19-20.2.2016

Sted: Treningshallen vår på Åssiden / Drammen (innendørs)

Maks antall hunder: 8 (først til mølla)

Du kan stille som observatør

Pris: 2000.- med hund / 1000.- uten hund.

Påmeldingsfrist: Snarest

Bindende påmelding: grosauge@online.noHundetrening og hundehold er så mye mer enn å bare trene atferder. Å trene atferder er en viktig del av det og er ofte lett i miljøer uten forstyrrelser. Et god relasjon gjør det mye enklere å lykkes i vanskeligere situasjoner der andre ting lett kan stjele hundens oppmerksomhet.

Hva innebærer en god relasjon?

Det er like mange svar på dette spørsmålet som det er hundeeiere. For meg er følgende viktige ingredienser:
· En hund som elsker å jobbe sammen med meg

· En hund som er under kontroll, både i hverdagen, på trening og konkurranse

· En hund som er 100% på under trening og ikke ser andre hunder, folk eller andre forstyrrelser

· En balansert og avslappet hund som kan gå i slakt bånd eller holde seg hos meg uten bånd, hører på stoppsignal og kommer på innkalling

· En hund som stoler på at jeg tar ansvar i situasjoner som er for vanskelige for den å takle på egenhånd

Temaer:

· Å forandre en hunds atferd starter med å forandre vår atferd. Det er den mest utfordrende delen! Derfor fokuserer vi på de forskjellige rollene vi har i hundens liv.

· Hva kreves av oss?

· Vår innstilling og holdning

· Å forstå hunden (men ikke bortforklare)

· Hva er belønningsbasert trening?

· Belønningsutvikling

· Vaner og struktur i hverdagen

· Å bygge opp gode vane

· Realistiske forventninger

· Å identifisere potensielle forsterkere og utfordringer

· Strukturere og planlegge treningsøktene


Praktiske ferdigheter (dette lærer du på kurset):

· Sitt og bli

· On/off og avslapping

· Å veksle mellom ulike belønninger og atferder

· Selvkontroll og forstyrrelser

· Stoppsignal

· Gå pent i bånd

· Innkalling

· Å komme tilbake med leker og apportering

· Plan B om ting ikke går som du hadde tenkt


Kurset går over1,5 dag er litt forkortet, så de praktiske øvelsene bestemmes ut fra deltakernes ønsker og behov

Fredag 19. Februar: 18 – 22

Lørdag 20. Februar: 09 – 18

Thomas Stokke:

Jeg heter Thomas Stokke og har hittil trent og konkurrert i 7 ulike grener (lydighet, spor, rundering, agility, jaktprøver for stående fuglehunder, jaktprøver for spaniel og gjeting) med mer enn 10 egne hunder av 6 ulike raser siden 1995.Det begynte med familiens to dalmatinere, Prince og Pernille, som ble slept land og rike rundt på diverse lydighetsprøver, kurs og utstillinger med varierende hell. Både dalmatinerne og rottweileren Pia har vært ”prøvekaniner” for de fleste treningsmetodene som finnes på markedet, men det var Pia som lærte meg klikkertrening og belønnet meg med N og S LCH. Likevel er jeg takknemlig for verdifull erfaring med diverse andre treningsmetoder. Jeg er dessverre verken spesielt tålmodig av meg eller noen naturbegavet hundehvisker Derfor er det for meg en nødvendighet å fokusere på observerbare faktorer og forsøke belønne rett atferd i stedet for å lete etter feil å korrigere bort om jeg vil oppnå resultater.

Jeg har hatt stående fuglehunder i over 10 år, tre strihårede vorstehere og en engelsk setter som jeg jakter med og starter på jaktprøver. Etter at jeg flyttet til Sverige, har jeg også vært aktiv med jaktcocker på jakt og prøver. Jakten er det viktigste, men jaktprøver er viktige for å dokumentere at hundene har de rasetypiske egenskapene og det motiverer til strukturert trening. Jeg har ført både vorsteher og cocker til 1. premie i åpen klasse.

Jeg har studert biologi og kjemi og 2 år ved Norges Veterinærhøgskole, og har en mastergrad i etologi ved UMB på Ås. Masteroppgavens tittel er «The Effect of Reward Type and Reward Preference on the Performance of Detection Dogs».