Foto: Tom Schandy

Ville Blikk og Finnmarksløpet - vinterens vakreste eventyr!

19. november fra 18 - 22 kommer Finnmarksløpsvinner 2013; Thomas Wærner og naturfotograf Tom Schandy til Drammen for å holde foredrag om Ville Blikk og Finnmarksløpet! Det vil bli servert kaffe, drikke og litt "Villmarksmat" i pausen. Tom selger og signerer bøker og kvelden vil være spekket av fantastiske bilder og historier!

Pris: 350.- pr.person inkl. mat og en liten overraskelse

Påmelding: grosauge@online.no

Arrangør: Gro Saugerud / Drammen Hundesenter

 

Vinterens vakreste eventyr!

Dette må alle få med seg!

«Ville Blikk».

Den prisbelønte norske naturfotografen Tom Schandy viser bilder og forteller om møter med ville skapninger både i Norge og andre steder i verden.

Tom Schandy er fotograf, forfatter og redaktør av Natur&Foto. Han har vunnet i verdens største naturfotokonkurranse, BBC Wildlife Photographer of the Year» og har gitt ut nærmere 20 bøker om natur, dyreliv og friluftsliv.

Han er blant annet kjent for boken ”Naturperler i Buskerud” som ble solgt i 10 000 eksemplarer på et år. Den største suksessen har kanskje vært ”100 norske naturperler” som har solgt i 20 000 eksemplarer og som også er gitt ut på engelsk.

 

I tillegg har han også gitt ut naturbøker på Norsk Bokforlag, blant annet ”Det ville Afrika” og ”Det ville Norden”. Førstnevnte solgte i nesten 28 000 eks i Norge, og i 2003 ble den oversatt til svensk og kåret til ”Årets pandabok” av WWF Sverige, det vil si beste naturskildring i tekst og bilder. Boka er også oversatt til engelsk og spansk, og det samlede opplaget av denne boka er på ca 50 000 eksemplarer.

Hans bilder har også vært premiert i flere internasjonale naturfotokonkurranser, blant annet med 2. og 3. plass i BBCs naturfotokonkurranse ”Wildlife Photographer of the Year”. I 2008 ble han, som en av fem norske naturfotografer, invitert til å delta i det store europeiske naturfotoprosjektet ”Wild Wonders of Europe” som har som mål å fotografere spektakulær natur i alle Europas land. Hans oppdrag var å fotografere vill fjellnatur i Kaukasus i Russland.

Siden han gikk på gymnaset har han reist til alle mulige rare steder på jorda, og hans fotografiske virksomhet er således ikke geografisk begrenset. Tom jobber med fotoprosjekter fra pol til pol, fra Svalbard via Afrika og Sør-Amerika til Antarktis.

Naturvernaspektet er viktig i hans fotografering og naturformidling. Tom sier: Hvis mine naturbilder, bøker og artikler kan brukes til å fremme naturglede og engasjement for vern av natur og biologisk mangfold, er mye av hensikten oppnådd!

Finnmarksløpet – verdens vakreste eventyr

Thomas Wærner tar oss med på sin utrolige seier i Finnmarksløpet! I foredraget tar han for seg elementer av motivasjon og mål og her har mange mye å lære! Foredraget forteller mye mer enn om hunder og sledekjøring og her kan man hente mye og ny input som bedriftsleder og leder for sine ansatte! Kanskje hundekjøring og personalledelse har mer til felles enn du aner?

Thomas Wærner er vinner av Finnmarksløpet 2013! Han driver Berserk kennel og holder til ved foten av Synnfjell, i Nord Torpa. Kennelen er drevet av Birgitte Næss Wærner og Thomas Wærner. De har erfaring med løpskjøring innen alle disipliner og Berserk kennel er nå rettet inn mot langdistanse hundekjøring og lengre etappe løp. Kennelen avler hunder til dette formålet.

Thomas og Birgitte bor ved foten av Synnfjell, et høyfjellsområde som reiser seg mot Vestfjell i Nordøst og Jotunheimen i Nordvest. Kennelen er verdensmester i hundekjøring - sprint og vinner av Finnmarksløpet 1000 km langdistanse hundekjøring.

På kennelen bor 60 alaska huskier. Thomas og Birgitte dannet i 2013 et samarbeid "Mushing Team Elkonor" med Team Robert Sørlie. De skal sammen satse mot Alaska og Iditarod.

Thomas blitt en svoren langdistansekjører, men innehunder finnes det på bruket. Ikke mindre enn fire whippeter og en borzoi holder hus innendørs. Birgitte driver også med westernridning, og da er det klart at det også finnes en hest, og en ponni.

Så hvem er egentlig Thomas Wærner? Har jeg nevnt at han er elektriker og driver eget firma? At han og Birgitte driver aktiv oppdrett av trekkhunder? At han er en morsom, pratsom og svært hyggelig mann? En ting er helt sikkert; han er en meget dyktig hundekjører, med tiltakslyst og vinnermot. Og nå er han også vinner av Finnmarksløpet 2013. Og han kommer til Drammen 19. November!