På grunn av koronatiltakene, stopper all organisert kurs og trening opp for en stund. Vi starter derfor opp søkskurs online!

Pris: 950.-
Sted: online
Påmelding: meld deg på fortløpende og start når du vil
Instruktør: Gro Saugerud
Påmelding: drammenhundesenter@gmail.com

Mål for kurset: Lære hunden hvilket luktemne den skal søke etter, markering, søksutvikling og banesøk.

På onlinekurset får du:
- start når du vil
- egen lukket facebookgruppe hvor det legges ut opplæringsfilmer trinn for trinn
- du sender inn treningsfilmer og får tilbakemelding på disse
- videoer med tips og råd
- teori online med tips og råd
- En til en coaching via Skype
- du kan ta kurset i det tempoet du vil innenfor en gitt tidsramme.
- du vil få ulike challenge underveis.

Søkstrening er en av de beste måtene man kan stimulere hunden på! Søksarbeid gir en mental sliten hund og er en super aktivisering for hunder i alle aldre. Hunden må være belønningsvillig / jobbe for godbiter (og / eller leker som feks Kong eller ball). Utover det trengs ingen forkunnskaper.

Dette er en super trening innendørs, men kan selvfølgelig også trenes ute.

Dette kurset er for alle hunder som vil jobbe for belønninger og for alle som vil aktivisere hunden på best mulig måte! Ingenting er som nesearbeid og hundene elsker det! Kurset er for alle hunder i alle aldre og det kreves ingen forkunnskaper verken av eier eller hund. På dette kurset lærer du om bruk av belønninger og utvikling av belønninger, søksutvikling og hunden lærer å søke etter et spesielt luktemne og markere dette.

Drammen Hundesenter har vært sentrale i utviklingen av kurs - og konkurransekonseptet i Smeller. Gro har deltatt på 2 NM; begge gangene med finaleplasseringer.

Gro har bred erfaring i hundetrening og drevet Drammen Hundesenter siden 1993. I 2018 / 2019 hadde hun et radioprogram på NRK / P1 ved navn Hundeskolen. Les / hør om det her: https://grosaugerud.wordpress.com/2018/11/28/hundeskolen-del-5/
(Gro er autorisert instruktør i Smeller, dommer og leder av Norsk Smellerklubb)

Sammen med Gry Brudheim utviklet vi de ulike kurskonseptene innen søkssporten Smeller (grunnkurs / videregående kurs) allerede i 2014. Vi var de første som arrangerte uoff.NM i Smeller, NyttårsSmeller (TM), Gøy med Søk-konkurranser. Drammen Hundesenter var den første som åpnet et eget søkssenter i Drammen. I januar 2020 utvidet vi og åpnet et stort treningssenter for hunder sentralt i Drammen. Senteret er på 1200 kvm og det vil være åpent for egne dager med søksstrening og mye annet gøy!

Drammen Hundesenter løftet også standarden på søkskurs for sivilister ved et tett samarbeid med SWDI (Scandinavian Working Dog Instistute) og vi har deltatt på en rekke internasjonale samlinger i Sverige og fått verdifull og unik kunnskap gjennom yrkesutøvere / hundeførere fra store deler av verden. SWDI holder en rekke kurs i regi av hundesenteret.

Vi har flere profesjonelle utøvere som samarbeidspartnere og vi avholder en rekke kurs hvor man kan fordype seg og videreutvikle seg og hunden innen søk / sportrening.

I 2020 kommer blant annet Jessica Åberg fra SWDI (Scandinavian Working Dog Institue) og holder flere kurs i søksarbeid / spor. Vi har også Tonje Kielland (narkotikahundefører i 20 år / kjent fra TV-serien "Hundetjenesten") med oss på laget.

Jeg samarbeider også med Jonas Riise Johansen fra Fjellanger Hundesenter / Bergen. Tidligere CDD-program coordinator/ Cancer detection dog trainer for Fjellanger Hundesenter.

Vi reiser rundt i Norge og holder søkskurs og arrangere en rekke kurs i treningssenteret i Drammen.